DCDD is looking for a junior lobby & network coordinator and management assistant! - Dutch Coalition on Disability and Development

Happy looking young boy with accompanist.

Published on: Oct 15, 2019

*Dutch text only*

The Dutch Coalition on Disability and Development en het Liliane Fonds en MIVA zijn per 1 januari 2020 op zoek naar een pro-actieve management assistent en junior lobby & netwerk coördinator.

Een combinatiefunctie voor een starter die een toekomst in de ontwikkelingssector ambieert

Het betreft een betaalde functie voor in totaal 40 uur per week (1 fte)

Het Liliane Fonds, MIVA en DCDD staan voor een inclusieve samenleving waarin iedereen mee kan doen. Dat zien we graag weerspiegeld in de samenstelling van ons personeelsbestand. We nodigen kandidaten met een beperking daarom nadrukkelijk uit om te solliciteren als zij zich herkennen in het profiel.

Functieomschrijving
Je combineert de rol van management assistent bij het Liliane Fonds en MIVA met de rol van junior lobby & netwerk coördinator bij DCDD (Dutch Coalition on Disability and Development). Voor beide functies geldt dat je het eerste aanspreekpunt bent voor in- en externe relaties. Je onderhoudt zelf diverse interne en externe contacten en doet dit met een natuurlijk gevoel voor verhoudingen. Daarnaast vervul je een spilfunctie in het beheersen van informatiestromen, heb je zicht op de diverse processen en bewaak en stimuleer je de voortgang van beleids- en besluitvorming. Je bereidt actiepunten voor en handelt deze bij voorkeur zelfstandig af.

In beide functies ben je bovendien goed op de hoogte van de algemene gang van zaken, verstrek je adequate informatie, zet je vragen door naar de juiste kanalen en bewaak je zo nodig de follow-up. Vanzelfsprekend behoren agendabeheer, correspondentie en e-mail verkeer, notuleren, het uitwerken van verslagen, dossierbeheer en archivering en het voorbereiden van vergaderingen en het organiseren van bijeenkomsten tot je takenpakket.

In de junior functie bij DCDD draag je naast bovengenoemde taken en verantwoordelijkheden ook zorg voor externe communicatie uitingen via nieuwsbrieven, social media en publicaties. Je verricht zelfstandig inhoudelijk voorbereidend werk m.b.t. het beantwoorden van specifieke vragen en speelt een actieve rol bij het organiseren van kennissessies en andere netwerkactiviteiten. Ten slotte stem je met je collega af over de rolverdeling bij overige voorkomende werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld het opstellen van jaarplan en jaarbegroting.

Als management assistent (0,6 fte) werk je voor de directeur-bestuurder van het Liliane Fonds en MIVA op het kantoor in ’s-Hertogenbosch. Als junior lobby & netwerk coördinator (0,4 fte)  werk je voor de coördinator & lobbyist van het DCDD netwerk. DCDD beschikt niet over een eigen kantoor; in overleg met je collega en de bestuursleden maak je gebruik van de kantoren van de lid organisaties zoals het Liliane Fonds (’s-Hertogenbosch), Leprastichting (Amsterdam) en Light for the World (Veenendaal).

Profiel
Je bent de ideale kandidaat als je als ambitieuze starter uitstekende communicatieve vaardigheden en een goed humeur combineert met een zelfstandige en flexibele werkhouding. Je bent eerlijk en open, goed georganiseerd, pro-actief en initiatiefrijk. Je hebt een uitstekend taalgevoel en weet als vanzelf de weg in de digitale wereld. Je bent sensitief en weet van nature de balans te vinden tussen spontaniteit en vertrouwelijkheid. Je hebt een opleiding genoten op minimaal HBO-niveau, maar bij voorkeur academisch niveau in een voor een ontwikkelingsorganisatie relevante richting of op het gebied van beleid en management en je ziet deze functies als een opstap binnen de ontwikkelingssector.

Ten slotte herken je jezelf in de 5 kernwaarden van het Liliane Fonds en MIVA: gelijkwaardig, eenvoudig, eerlijk en duidelijk, betrokken & professioneel en continu verbeteren.

Achtergrond en vaardigheden

  • minimaal HBO, maar bij voorkeur academisch werk- en denkniveau
  • opleiding op een voor een ontwikkelingsorganisatie relevant gebied (bijv. Ontwikkelingsstudies, Sociale Geografie, Ontwikkelingseconomie, International Public Health) of op het gebied van beleid en management
  • bij voorkeur ervaring met WordPress, Mailchimp en het inzetten van social media
  • in staat snel inzicht te verkrijgen in de doelstellingen, processen en organisatorische inrichting van een organisatie
  • uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en in het Engels
  • vaardig in het onderhouden van contacten op verschillende niveaus
  • affiniteit met ontwikkelingssamenwerking, internationale betrekkingen en/of disability studies

Wij bieden
Salariëring op basis van schaal 8 (€2.659,- met doorgroeimogelijkheden tot maximaal € 3.595,- bruto per maand bij een fulltime werkweek afhankelijk van relevante opleiding en werkervaring, excl. 8% vakantietoeslag) bij een tijdelijk dienstverband van een jaar.

Als je belangstelling hebt en je voldoet aan het profiel, dan ontvangen we graag uiterlijk maandag 28 oktober a.s. je gemotiveerde sollicitatie en curriculum vitae, die je per e-mail kunt sturen aan het team P&O van het Liliane Fonds en MIVA (sollicitatie@lilianefonds.nl). Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Steven van Berlekom, directeur-bestuurder (073-518 94 20). De eerste gesprekken worden gepland op maandag 11 november, de tweede gesprekken zullen op woensdag 13 of donderdag 14 november plaatsvinden.

Liliane Fonds en MIVA
Bijna 90.000 kinderen met een handicap kregen in 2018 steun van het Liliane Fonds en MIVA. We maken voor hen mogelijk wat voor ieder kind vanzelfsprekend zou moeten zijn en brachten een verandering op gang in hun leven. Een verandering die voor de meesten het verschil betekent tussen een leven in de marge en een leven met anderen en ruimte voor ontwikkeling.

Hoe we dat doen? Met onze partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika maken we kinderen sterker en hun omgeving toegankelijker. Door hun functioneren te verbeteren en hen zelfbewust en weerbaar te maken. En door barrières op te heffen die hen verhinderen mee te doen in de wereld om hen heen. We financieren individuele, brede steun op maat aan kinderen. We ondersteunen deze aanpak met de versterking van lokale organisaties. En we komen op voor de belangen van mensen met een handicap in het Nederlandse beleid voor ontwikkelingssamenwerking.

Op ons kantoor in ‘s-Hertogenbosch werken voor het Liliane Fonds en MIVA samen ruim 80 medewerkers in dienstverband en 130 vrijwilligers. Sinds 2018 vormen Liliane Fonds en MIVA een personele unie.

DCDD (Dutch Coalition on Disability and Development)
De Dutch Coalition on Disability and Development (DCDD) is het ‘Lobby, Linking and Learning’ netwerk voor Disability Inclusie in Nederland dat de Nederlandse overheid en ontwikkelingsorganisaties wil laten zien en weten hoe zij ervoor kunnen zorgen dat hun programma’s ‘inclusief’ zijn voor mensen met een beperking. Dit doen we in de vorm van lobby campagnes, leerbijeenkomsten, projecten en publicaties.

Er zijn 11 organisaties en 11 individuele experts lid van het DCDD netwerk. Het bestuur wordt ondersteunt door 2 parttime coördinatoren en een vrijwilliger.

Sign up for our newsletter

DCDD is a member of

Logo of Partos, White Partos text on a black background

 

Back to top