Dutch Coalition on Disability and Development Home page

    • Contrast
    • lay-out
    • Lettertype

Wat is DCDD?

Wij zijn een platform voor de promotie van inclusie in internationale samenwerking. Samen met onze leden zetten wij ons in voor gelijke kansen voor mensen met een beperking, met name in lage- en middeninkomenslanden. Dit doen we door middel van lobby, leren en verbinden.

Klik hier voor meer informatie

Dutch Coalition on Disability and Developmentin cijfers

0
Leden
0
Jaar actieve inspanningen voor 'disability inclusion'
0
Landen

World map Placeholder
Wereldkaart

Waarom is inclusie van mensen met een beperking in ontwikkelingssamen- werking belangrijk?

Wanneer mensen met een handicap worden buitengesloten, is het moeilijker om de cyclus van armoede en marginalisering te doorbreken. Daarom speelt inclusie van mensen met een handicap een belangrijke rol in de Sustainable Development Goals (SDG's), de doelstellingen van de Wereldbank om een einde te maken aan extreme armoede en gedeelde welvaart te bevorderen.

 

 

Wat bedoelen we met 'disability inclusion'?

Wij zijn van mening dat iedereen gelijk moet worden behandeld, zodat mensen met een handicap dezelfde rechten en kansen hebben als mensen zonder handicap (able-bodied people).

Able-bodied people? Bekijk de video rechts en zie wat we hiermee bedoelen.

Wij pleiten voor rminder ongelijkheid ... voor iedereen!

 

Meest recente artikelen

Aankomende evenementen

Er zijn momenteel geen toekomstige events.

Twitter-feed

Meld u aan voor onze mailinglist!De nieuwsbrief wordt periodiek verzonden en houdt u op de hoogte van het laatste nieuws, activiteiten en recente publicaties.

DCDD is lid van

Share-Net-logo, zwarte tekst zegt Share-Net International met paarse stippen die met elkaar verbonden zijnLogo van Partos, witte Partos-tekst op een zwarte achtergrond

 

Terug naar boven