On 3rd December 2015, at the United Nations Headquarters for the International Day of Persons with Disabilities (IDPD) Ms Maleni Chaitoo presented on behalf of the International Disability and Development Consortium (IDDC) and the International Disability Alliance (IDA). Her presentation in International Sign was on the theme of “Taking concrete steps for disability-inclusive 2030 Agenda for Sustainable Development.” Ms Chaitoo presented at the opening session along side UN Secretary-General Ban Ki-Moon and Ms Catherine Pollard, Under-Secretary-General, Department for General Assembly and Conference Management.

Personen met een handicap kregen sterke steun van lidstaten die presenteerden, waaronder: Australië, Ecuador, Italië, Japan, Kenia, de Republiek Korea en Spanje. Bovendien tweeten veel lidstaten ter ondersteuning van IDPD en de inclusie van personen met een handicap in de samenleving, waaronder: Argentinië, België, Canada, Colombia, de Europese Unie, Duitsland, Israël, Jordanië, Libanon, Nederland, Nieuw-Zeeland, Panama, Polen , Thailand, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en onder andere. Bedankt voor uw bijdrage aan een echt inclusieve dag voor iedereen.

Veel lidstaten benadrukten de opname van personen met een handicap in alle aspecten van de samenleving, maar benadrukten ook de noodzaak voor personen met een handicap om actieve deelnemers te zijn aan de uitvoering van Agenda 2030. In het bijzonder de boodschap van de secretaris-generaal op de internationale dag van personen met een handicap schetste het belang van de opname van personen met een handicap in Agenda 2030, rampenrisicovermindering en zorgen voor toegankelijkheid is onderdeel van inclusieve en duurzame ontwikkelingsinitiatieven. Hij voegde eraan toe dat dit kon worden gedaan door een toename van robuuste en uitgesplitste gegevens. 

Samenkomen zoals we vandaag hebben gedaan, is echt in de geest van niemand achter te laten.

Elizabeth Lockwood, CBM blogbericht op evenementen van 3 december op het VN-hoofdkwartier

Bronartikel uit IDDC

Vergelijkbare berichten