– Ade Adepitan inspires UK pupils to highlight that education for children with disabilities must not be forgotten

Published on: Feb 26, 2014 

Handicap International UK ondersteunt de Send ALL My Friends to School-campagne, die onlangs werd gelanceerd door de omroep en Paralympian Ade Adepitan. De campagne nodigt Britse scholieren uit om wereldleiders eraan te herinneren dat het kinderen met een handicap zijn die het onderwijs het meest missen.

Klik hier om deel te nemen aan de campagne

In 2000 beloofden wereldleiders tegen 2015 universeel basisonderwijs, maar met nog een jaar te gaan gaan 57 miljoen kinderen nog steeds niet naar school en heeft meer dan een derde van hen een handicap.

Send ALL My Friends to School, georganiseerd door de Global Campaign for Education, loopt tot het einde van de zomerperiode en vraagt leraren en leerlingen om creatief te worden en zich uit te spreken voor het recht van alle kinderen, ongeacht hun handicap, om een goede kwaliteit basisonderwijs.

Ade Adepitan presents the campaign film which links to his own story. Ade said: “If world leaders are serious about getting EVERY child into education, they must prioritise the needs of children with disabilities now.”

Ade werd geboren in Nigeria, waar hij 15 maanden oud werd. Ade verhuisde naar Londen voordat hij naar de lagere school ging, maar weet dat als hij in Nigeria was gebleven, zijn leven er heel anders uit zou hebben gezien. Nigeria is het land met het grootste aantal niet-schoolgaande kinderen op dit moment op meer dan 10 miljoen.

Een dynamiek schools pack is gratis beschikbaar om leerkrachten te ondersteunen bij het betrekken van hun leerlingen bij de campagne. Schoolkinderen leren eerst over het probleem in de klas en voegen vervolgens hun kleurrijke berichten toe aan 'buddy's' om zich uit te spreken over het recht van elk kind om het recht te hebben om te leren, ongeacht hun handicap. Lokale parlementsleden of politici zullen op scholen worden uitgenodigd om de 'buddies' te ontvangen en deze vervolgens namens hen aan de premier af te leveren.

Het gratis lespakket, dat kan worden gebruikt in Key Stages 1, 2 en 3, bevat een campagne-dvd (ideaal voor gebruik in vergaderingen), een handleiding voor leerkrachten, vier A1-posters en 'buddy'-sjablonen.

Bovendien zal een reeks hulpmiddelen online beschikbaar zijn om het pakket te ondersteunen, waaronder het samenstellen van PowerPoint's, informatiebladen en verhalen uit het echte leven van kinderen die in Afrika en Azië school missen.

De campagne Send My Friend to School loopt sinds 2005 - elk jaar met een ander thema - en miljoenen jonge mensen hebben deelgenomen aan het VK en in 100 landen over de hele wereld. Vorig jaar was de campagne gericht op het wereldwijde tekort aan professionele leraren. Een half miljoen jonge mensen uit meer dan 5000 scholen namen deel en 99% van de parlementsleden kregen kleurrijke papieren berichten over de vitale rol van leraren bij het realiseren van onderwijs voor iedereen.

Gratis een pakket met AL mijn vrienden naar school verzenden www.sendmyfriend.org


Bronartikel uit Humanity & Inclusion

Sign up for our newsletter

DCDD is lid van

Logo van Partos, witte Partos-tekst op een zwarte achtergrond

Logo of WO=MEN (women equal men)

Terug naar boven