Bron is ons online informatiecentrum over handicaps en inclusie. Er zijn onlangs vier nieuwe keylists aan de collectie toegevoegd over een reeks onderwerpen:

Internationale samenwerking

Deze keylist belicht informatie over artikel 32 van het Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap en het verband tussen handicap en de millenniumdoelstellingen voor ontwikkeling. Het bevat het beleid van institutionele internationale samenwerkingspartners op het gebied van handicaps, de initiatieven van de Verenigde Naties en de Wereldbank inzake handicaps en middelen voor inclusie van handicaps in noodsituaties.

Lepra en invaliditeit

Deze keylist is bedoeld om het bewustzijn over lepra en handicaps te vergroten door toegang te geven tot belangrijke documenten, hulpmiddelen en middelen. Het werd geproduceerd in samenwerking met InfoLep.

Sociale empowerment

Deze keylist bevat bronnen die alle vier niveaus van sociale empowerment benadrukken via sociaal werk, gepersonaliseerde sociale ondersteuning en algemene inclusieprincipes.

Onderwijs in noodsituaties

In noodgevallen is het van essentieel belang dat onderwijsdiensten toegankelijk en inclusief zijn, vooral met betrekking tot de meest kwetsbare en uitgesloten groepen, zoals mensen met een handicap. Deze keylist bevat bronnen die inclusief onderwijs in noodinstellingen ondersteunen.

Twee keylists zijn onlangs ook bijgewerkt:

doofblindheid

Het doel van deze keylist is het bewustzijn over doofblindheid te vergroten en toegang te bieden tot middelen om ontwikkelingswerkers, dienstverleners en ouders / verzorgers te ondersteunen. Deze keylist is geproduceerd in samenwerking met Sense International.

Onderzoek naar handicaps

Deze keylist biedt inleidende bronnen en handige referentiehulpmiddelen en handleidingen over onderzoek naar handicap en statistieken. Voorbeelden van zowel kwantitatief als kwalitatief onderzoek worden benadrukt door recent onderzoek op mondiaal, regionaal en nationaal niveau.

Wij verwelkomen uw suggesties! Stuur uw opmerkingen of voorgestelde toevoegingen naar: sourceassistant@hi-uk.org.

Bronartikel uit Humanity & Inclusion

Vergelijkbare berichten