– Handicap International training UK rehabilitation staff for deployment in emergencies

Gepubliceerd op: 3 februari 2014

Handicap International UK werkt samen met een goed doel UK-Med om in het Verenigd Koninkrijk gevestigde fysiotherapeuten en ergotherapeuten te trainen in het UK International Emergency Trauma Register (UKIETR).

Dit opwindende en innovatieve project betekent dat voor het eerst revalidatiepersoneel een belangrijk onderdeel van een medisch register voor noodgevallen zal zijn en op korte termijn kan worden ingezet bij rampen zoals aardbevingen en tsunami.

Revalidatie Projectmanager Pete Skelton legt uit:

“Het personeel dat we trainen zorgt voor acute revalidatie en werkt samen met mensen die verwondingen hebben opgelopen, waaronder fracturen, amputaties en ruggenmergletsels om ervoor te zorgen dat ze de best mogelijke zorg krijgen. Ze zullen ook aansluiten bij andere Handicap International-projecten om ervoor te zorgen dat zelfs nadat het medische team vertrekt, de revalidatie van gewonden doorgaat. "

Het register en de training worden ondersteund door het UK Department for International Development (DFID), wat betekent dat UKIETR-leden op korte termijn vanuit hun normale UK-functies kunnen inzetten en dat de kosten voor hun werkgever worden gedekt. Het team zal inzetten met een veldhospitaal verzorgd door Merlin en Save the Children.

Medisch goed doel UK-Med lanceerde voor het eerst de UKIETR in januari 2011 en leden van het chirurgische team uit hun register hebben ingezet ter ondersteuning van humanitaire operaties in Haïti, Libië en Tunesië. DFID en het Department of Health hebben met UK Med samengewerkt om het register op te nemen in de overzeese rampenrespons.

Neem voor meer informatie over de revalidatiecomponent van het register contact op met peter.skelton@hi-uk.org


Bronartikel uit Humanity & Inclusion

Sign up for our newsletter

DCDD is lid van

Logo van Partos, witte Partos-tekst op een zwarte achtergrond

Logo of WO=MEN (women equal men)

Terug naar boven