– Members of Parliament ring the bell for inclusive education

"We bellen de bel campagne" deelnemers houden een poster vast

Gepubliceerd op: 31 maart 2017

Op 22 maart belden wereldwijd 300.000 kinderen voor kinderen met een handicap. Liliane Foundation organiseerde de 'We ring the bell-campagne', bijna 600 scholen in Nederland en 500 wereldwijd namen deel.

Op dezelfde dag werd een petitie voorgelegd aan de leden van het Nederlandse parlement om hen aan te moedigen actie te ondernemen met betrekking tot de integratie van kinderen met een handicap in het onderwijs en om "Laat niemand achter" te komen. Deze petitie werd ondersteund door DCDD, Dorcas Nederland, Royal Dutch Kentalis, Red een KInd, Edukans, Global Campaign for Education, Light for the World Netherlands, Light for the World International, Soft Tulip, ICS, Karuna Foundation en Terre des Hommes.

Read the petition here (in het Nederlands), het rapport 'Onbelemmerd naar school', en het volledige rapport in het Engels “Enabling Education”.

In Honselersdijk werd de petitie overgedragen aan Corrie van Brenk (50-Plus) door twee kinderen, Nadia en Bas van de Mytylschool De Thermiek, samen met Marlou van Rhijn (paralympisch kampioen), Monique Wijnen en Kees van den Broek (CEO Liliane Fundament).

In veel andere landen in Azië, Latijns-Amerika en Afrika belden scholen. In Kameroen, India, benaderden Benin en Colombia partnerorganisaties van Liliane Foundation hun nationale regeringen om te pleiten voor inclusief onderwijs.

Kinderen houden van tekenen

Sign up for our newsletter

DCDD is lid van

Logo van Partos, witte Partos-tekst op een zwarte achtergrond

Logo of WO=MEN (women equal men)

Terug naar boven