Dutch Coalition on Disability and Development Ledenpagina voor Light for the World

Light for the World

Logo of Light for the World

Light for the World is een internationale organisatie voor handicaps en ontwikkeling die cruciale ooggezondheidsdiensten mogelijk maakt en mensen met een handicap in sommige van de armste regio's ter wereld in staat stelt.

Missie: Onze missie is om bij te dragen aan een wereld waarin personen met een handicap hun rechten volledig uitoefenen. Het VN-Verdrag inzake de rechten van personen met een handicap leidt ons. Personen met een handicap die in armoede leven, behoren tot de meest uitgesloten groepen in de samenleving. Ze staan centraal in ons werk en ze sturen de verandering.

Handicap expetise: Onze projecten staan open voor alle mensen met een handicap. Historisch gezien lag de focus op visuele beperkingen en fysiek, maar enkele jaren geleden zijn we begonnen met het opdoen van expertise over hoe we ook voor anderen kunnen zijn.

Aandachtsgebieden: Landbouw, revalidatie vanuit de gemeenschap, mainstreaming van handicaps, onderwijs, gezondheidsdiensten, humanitaire hulp, inclusief bestuur en leiderschap (vrouwen) Werkgelegenheid, seksuele en reproductieve gezondheid en rechten

landen: Bangladesh, Bolivia, Bosnië en Herzegovina, Burkina Faso, Cambodja, Democratische Republiek Congo, Ethiopië, India, Kenia, Mozambique, Pakistan, Papoea-Nieuw-Guinea, Rwanda, Zuid-Sudan, Tanznië, Oeganda

Sign up for our newsletter

DCDD is lid van

Logo van Partos, witte Partos-tekst op een zwarte achtergrond

 

Terug naar boven