Enablement

Enablement, opgericht in 1999 in Nederland, is een non-profit bedrijf met een breed netwerk van medewerkers, die een internationaal team vormen van toegewijde gehandicapten- en revalidatieprofessionals uit verschillende academische velden. Enablement biedt training, onderzoek en ontwikkeling/innovatie op het gebied van Community Based Rehabilitation (CBR) en Disability Inclusive Development (DID).

Enablement Logo

Missie: 

Wij geloven dat CBR/CBID als een strategie voor inclusie alleen effectief kan worden ontwikkeld en geïmplementeerd wanneer veldwerkers worden opgeleid tot aanjagers van verandering, netwerkers en creatieve probleemoplossers. We versterken reflectief redeneren als het belangrijkste leerprincipe bij het opbouwen van capaciteit. We proberen bij te dragen aan innovatie van educatieve benaderingen, tools en materialen voor iedereen die betrokken is bij CBR/CBID, van grassroots tot topmanagement.

Handicap expertise: 

Enablement biedt training, onderzoek en ontwikkeling/innovatie op het gebied van gemeenschapsgebaseerde revalidatie en inclusie van mensen met een beperking in ontwikkelingswerk.

Aandachtsgebieden: 

Community Based Rehabilitation, Disabilty Mainstreaming, Disability Inclusive Development

Landen: 

Aruba, Saint Kitts en Nevis, Ethiopië, Ghana, Nigeria, Bangladesh, Vietnam, Indonesië, Myanmar, Nepal, Tadzjikistan

Enablement Foto's

Neem contact op met Enablement