Vrouw spreekt voor publiek

Van 27 tot en met 29 januari vond in Den Haag 'Voices for Inclusion' plaats.

Voices for Inclusion is een gezamenlijk project van Liliane Fonds, Stem en de Dutch Coalition on Disability and Development. met als doel een peer-to-peer uitwisseling over belangenbehartiging en leren te bevorderen tussen 15 verschillende organisaties Sierra Leone, Rwanda, Nigeria, Indonesië en de Filippijnen, die allemaal werken aan de inclusie van gemarginaliseerde groepen. Daarnaast wil men met dit project ontdekken of samenwerking tussen de organisaties kan leiden tot een effectievere beïnvloeding van beleid en praktijk.

Vijftien vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties kwamen samen op de New World Campus in Den Haag om een tweedaags leerevenement bij te wonen waar ze hun beste praktijkresultaten deelde op het gebied van belangenbehartiging voor inclusie, waarbij duidelijk werd dat het noodzakelijk is om complexe vormen van sociale inclusie aan te pakken, door met behulp van intersectionele advocacy-strategieën adequaat te reageren op een verscheidenheid aan identiteiten. 

Tijdens het leerevenement werden SAID uit Rwanda, WHER uit Nigeria EDSI uit Sierra Leone CIS Timor uit Indonesië en LoveLife uit de Filippijnen bekroond voor de meest effectieve beïnvloedingsmethoden voor inclusie. Bovendien ontving WHER uit Nigeria de Voices for Inclusion Award voor het meest innovatieve projectvoorstel voor advocacy met een intersectionele aanpak.

Het evenement werd succesvol afgesloten met een eendaagse conferentie, Pushing Boundaries in Advocacy for Inclusiongenaamd, waarop meer dan 200 professionals met verschillende achtergronden samenkwamen om kennis, ervaringen en opkomende inzichten over advocacy voor inclusie te bespreken en uit te wisselen.

Publicaties

Resultaten van het leertraject ‘Voices for Inclusion’:

Building an inclusive society, Experiences from the field

Resultaten van het leertraject 'Breaking down Barriers to Inclusion':

Pushing boundaries in disability advocacy, Breaking down Barriers to inclusion, Elbers W. (editor) (2020)

Vergelijkbare berichten